Kysse

At kysse kan være en utroligt intim og romantisk handling, der kan bringe to mennesker tættere sammen. Fra de blide og bløde kys, der leder til et ømt øjeblik af intimitet, til de lidenskabelige og intense franske kys, der kan antænde en brændende lidenskab. At kysse kan være en dybt tilfredsstillende form for forspil.

At kysse kan være en måde at udtrykke følelser og kærlighed på, og det kan også være en måde at lære hinanden bedre at kende på. Det kan være en måde at udforske hinandens kroppe og reaktioner på, og det kan også være en måde at øge spændingen og intensiteten i forholdet.

At kysse kan også være en måde at vise sin partner, hvor meget man holder af og respekterer dem. Det kan være en måde at skabe en følelse af intimitet og tilknytning, der kan hjælpe med at styrke forholdet og forbedre kommunikationen mellem parterne.

Et godt langt kys er også kendt for at udskille oxytocin, som er et hormon ofte kendt som ‘kærlighedshormonet’.


Kyssekursus?

Vi kender en super dygtig og dyb “kysse-instruktør”, der holder kurser i “KYS” i hele landet. Hun hedder Lisa Lawrie. Vores varmeste anbefalinger af Lisa og hendes fantastiske kursus i Kys. Læs mere her: Anbefalinger

Lisa har send os disse sjov facts om kys:

💋 Oprindelse af ordet KYS er old-engelsk coss, som var et lydefterlignende ord.

💋 Vi kan godt genskabe en del af forelskelsesfølelserne ved at holde de legende, spændende, saftige kys i live, for vi udløser også kærlighedshormonet serotonin, når vi kysser.

💋 Kys sænker niveauet for stresshormonet kortisol og det virker afslappende på os.

💋 Første gang der blev kysset i en film, var i 1896 og kysset varede 47 sekunder.

💋 Det ekstra spyt nedbryder plak og øger mineralsalte i spyttet der beskytter tandemaljen. Så år du kysser med din partner får du bedre mundsundhed, sundere tænder og tandkød.

💋 Vi har kysset i årtusinder og de tidligste kysse-relaterede fund er 3.500 år gamle indiske tekster på sanskrit.

💋 En amerikansk undersøgelse viser, at over halvdelen af mænd og to tredjedele af kvinder har stoppet et forhold, fordi partneren var dårlig til at kysse. Måske kender I det fra tidligere oplevelser.

💋 Dine læber er meget mere følsomme end dine fingerspidser. Derfor føles det så dejligt at kysse.

💋 Ud over at du forbrænder op til dobbelt så mange kalorier pr. minut du kysser, kan kys aktivere op til 30 ansigtsmuskler og 112 posturale muskler.

💋 Kys er ligeledes med til at glatte linjer og rynker, og stramme musklerne i nakke og kæbe. Den eftertragtede glød kan også opnås, fordi kys øger cirkulationen i dit ansigt.