Ressourcer og støtte

Ressourcer og støtte
Organisationer
Dansk Sexologforening(https://www.dansksexologforening.com/)
Dansk Sexologforening arbejder på, at alle skal anerkendes for deres seksualitet. Det gør vi ved at styrke sexologernes virke og synlighed igennem: – At organisere os – Øve indflydelse – Styrke fællesskaber – Øge fagligheden – Støtte iværksætteriet.
Sex & Samfund (https://www.sexogsamfund.dk/)
En dansk organisation, der arbejder for seksuel sundhed og rettigheder gennem rådgivning, undervisning og advocacy.
Bøger
“Kærlighedens 5 sprog” af Gary Chapman
En bog, der udforsker de forskellige måder, vi udtrykker og modtager kærlighed på, og hvordan man kan styrke sit forhold ved at forstå sin partners kærlighedssprog.
“De 5 erotiske sprog” af Joan Ørting
Ved vi i grunden, hvad vi har lyst til og tænder på – og hvis vi gør, hvordan får vi det så sagt? Det fortæller Joan Ørting om i denne bog, hvor hun introducerer de fem erotiske sprog, der kan hjælpe læseren med at blive klogere på sig selv og sin seksualitet.
“Come As You Are: The Surprising New Science That Will Transform Your Sex Life” af Emily Nagoski
En bog, der udforsker kvinders seksualitet og hjælper med at forstå og omfavne den individuelle seksuelle oplevelse.
“Elsk dig selv, elsk hinanden” af Hanne Fuglbjerg
En bogsamling, der udforsker forskellige aspekter af seksualitet og parforhold, og giver værktøjer til at skabe et sundt og tilfredsstillende forhold.
“The Guide to Getting It On” af Paul Joannides
En omfattende guide til seksualitet, der dækker alt fra anatomi til kommunikation og forskellige seksuelle aktiviteter.

Hjemmesider
Sexlinien (https://www.sexlinien.dk/)
En dansk hjemmeside, der tilbyder anonym og gratis rådgivning om seksualitet til unge under 25 år.
Sundhed.dk (https://www.sundhed.dk/)
En dansk hjemmeside, der giver information og ressourcer om forskellige aspekter af sundhed, herunder seksuel sundhed og relationer.
Sex & Samfund – Unge (https://www.sexogsamfund.dk/unge)
En del af Sex & Samfund’s hjemmeside, der fokuserer på seksuel sundhed og relationer for unge, med information, artikler og rådgivning.


Lokale ressourcer
Sexologer og parterapeuter
Der findes sexologer og parterapeuter rundt omkring i Danmark, der kan tilbyde individuel rådgivning og terapi vedrørende seksualitet og kærlighed. En søgning online eller en henvendelse til din lokale sundhedsklinik kan hjælpe dig med at finde kvalificerede fagfolk i dit område.
På Dansk Sexologforenings hjemmeside kan du finde de sexologer der efterlever foreningens etiske regler.
Seksualundervisning på skoler
Mange skoler tilbyder seksualundervisning og har ressourcer og fagfolk, der kan hjælpe med spørgsmål om seksualitet og kærlighed.
Center for Seksuelle Overgreb (https://www.cso.dk/)
Et dansk center, der tilbyder støtte, rådgivning og behandling til personer, der har været udsat for seksuelle overgreb.
Seksualvejledning på sundhedscentre
Mange sundhedscentre og klinikker tilbyder seksualvejledning, hvor du kan få individuel rådgivning og støtte til seksuelle spørgsmål og udfordringer.

Det er også en god idé at udforske lokale workshops, foredrag og arrangementer om seksualitet og kærlighed i dit område. Disse ressourcer kan give dig adgang til eksperter og fællesskaber, der kan støtte dig i din rejse mod en sund og tilfredsstillende seksualitet og kærlighedsforhold.